<center id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></center>
<center id="9z7oj"></center>

<center id="9z7oj"></center><nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"><meter id="9z7oj"></meter></ruby></nobr><nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"><meter id="9z7oj"></meter></ruby></nobr>
<nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></nobr><center id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></center> <center id="9z7oj"></center>
<nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></nobr>

2015.06.13 CET4四級真題答案(卷三,滬江)

2015年6月大學英語四級【試卷三】答案匯總

寫作答案

Should Parents Decide Children’s Life?

In this illustration, we can see that a teenage girl happily informs her mother of the news that she is admitted to the college which her mother has selected for her. The picture implies the great influence that parents have on their children’s decisions. Choosing college for them is a typical example.

It is evident that parents’ thoughts and behaviors shape how their children think and behave. However, in my opinion, it is inappropriate for parents to make every major life decision for their children. For one thing, each child is an individual with his own character. Children’s perceptions of life may be different from their parents’, so their choices may diverge. For another, parents cannot fully comprehend what their children want or need and therefore their decision is not necessarily the best choice for their children.

All in all, it is advisable that parents respect their children’s choices and let them be the masters of their own lives.

寫作點評

Should Parents Decide Children’s Life?

本題由圖畫中女兒的說話 “Good news mom! I was accepted to the college of your choice.” 引出話題,探討家庭生活中父母為子女做決定的現象。這一話題沒有明確的正誤指向,要求考生首先對圖畫進行描述,再確立自己的觀點,提出論點和論據。

大學英語四級考試作文一般與生活實際相聯系。本題考查的難點在于要求考生提出對父母為子女做決定這一現象的思考,贊同要有贊同理由,反對要有反對的論據,中立也要寫出中立的點在哪里。切忌停留在父母為子女做決定這一現象的表面描述。

正如我們在考前押題中所講,此題建議考生采取三段式寫作。

三段式:

第一段:簡要描述圖畫內容(In this illustration, we can see that a teenage girl happily informs her mother of the news that she is admitted to the college which her mother has selected for her.) + 拉到自己較熟悉的結論觀點(The picture implies the great influence that parents have on their children’s decisions. Choosing college for them is a typical example.) = 引出下一段


第二段:確立觀點(It is evident that parents’ thoughts and behaviors shape how their children think and behave. However, in my opinion, it is inappropriate for parents to make every major life decision for their children.) + 兩方面原因(For one thing/For another)

第三段:All in all… 提出建議,重申觀點。

以上為英語四級作文點評,大家注意審題清楚,先確立論點和論據再下筆。希望大家總結經驗,下次考得更高!

聽力答案

短對話【答案】

1. A. The woman should go on playing chess.
2. D. Mary probably knows Sally’s new address.
3. B. His notes are not easy to read.
4. D. The man had better choose another restaurant.
5. C. He has been looking forward to spring.
6. B. The man appreciates the woman’s help.
7. B. Go to work on foot.
8. A. Temporary closing has disturbed the airport’s operation.

短對話【點評】

【總評】:8 個短對話總體來說比以往四級聽力要難,推理判斷題居多,而且今年的聽力原文中更傾向于接近真實生活,出現了口語中的省略現象。

1. 主要考查的是推理判斷的能力。
本題的關鍵在于聽懂反問句和反問的語調。男士說:“Is that any reason to quit? 這能是你放棄的理由嗎?”反問語氣表肯定!換句話說,男士的建議是你應該好好繼續下棋。

2. 主要考查抓聽細節的能力。
本題的關鍵在于聽到細節“Mary should know it. ”男士說自己手邊有一堆Sally的信件需要寄給她,所以需要知道她的地址。女士說自己很久沒跟Sally聯系了,但是結尾說了一句:“Mary應該知道地址。”

3. 主要考查的是推理判斷的能力。
這道題同樣是一個反義疑問句,表達肯定意思。關鍵聽到男士的那句:“You’ve never see my handwriting, have you?”“你從沒看過我的筆跡吧?”話外音可以推理出來就是:我的筆跡很難認,你肯定看不出來我寫的是什么筆記。

4. 主要考查的是推理能力。
男士說我今晚要帶女朋友去新開的漂亮飯店過生日。女士說我上周去過,太讓我失望了。言外之意就是建議男士不要去這家飯館了。

5. 主要考查的是抓聽細節和推理判斷的能力。
本題首先聽到女士開頭說的:“冬天終于結束了。”和男士結尾說:“我等了好幾個月了啊。”顯然是男士非常期待冬天快點結束,春天快點到來。

6. 主要考查的是抓聽細節能力。
關鍵聽到男士說的那句:Many thanks for letting me use them. 太感謝你讓我看他們了。thank和選項中的appreciate為同義詞。

7. 主要考查的是抓聽細節能力。
本題是典型的動作判斷題。通過選項全是動詞短語就可判斷應該抓聽動詞。而本題最關鍵的是細節:I decided to walk to work.和選項中的Go on foot. 為同義表達。

8. 主要考查的是抓聽細節的能力
本題關鍵是聽到男士的話:男士說今早機場關閉了一段時間了,而且仍然沒恢復正常。其中的closed for a while和選項中的Temporary closing同義。

長對話一
9. C. It has a chemical processing plant.
10. D. He’s a salesman.
11. C. Mr. Grand’s personal assistance.
12. B. Provide details of their products and services.

長對話二
13. A. She listened to recordings of many European orchestras.
14. D. She began taking violin lessons as a small child.
15. A. It was the chance of a lifetime.

長對話 點評

【總評】
今年的長對話沿襲了近年來四級聽力的風格,一篇是工作相關類;一篇是正式訪談類。

長對話一:
主要講了一位化學產品公司的推銷員想要向其他公司推薦自家公司產品的過程。 對話開頭男士先表明自己的身份和想要推薦產品的意圖,但遇到的問題是男士需要找的Mr. Grand非常忙,沒空處理這件事。女士作為Mr. Grand的助理開始處理,問題的最終解決是要求男士提供自己家產品的詳細介紹郵寄過來。

這是典型四級聽力工作類長對話的模式:先工作方面的介紹,然后談到工作中遇到的問題,最后是問題的解決。分別設置了這3個考點。相對而言,工作類考題比較難的地方在于部分詞匯會造成干擾:例如,公司名Liquid Control Products,chemical processing, personal assistance, reference等,但除了personal assistance直接與考點相關外,其他單詞沒聽懂考生也應完全不糾結。而personal assistance在選項中為所聽即所得。

因此,總體而言,這篇長對話與往年難度持平。

長對話二:
本篇長對話作為正式訪談類的聽力,一開始采訪人從女士是否想過會在西方社會圈生活和工作作為切入點進行了一個熱身;緊接著,女士回答自己一直對歐洲的音樂有所關注,采訪人就順著這個點提到女士目前作為專業小提琴演奏家職業相關的情況,從而提到女士最早來到歐洲的原因是獲得巴黎獎學金留學的機會。

長對話二非常簡單,基本上沒有生詞,結合日常生活經驗也可以比較順理成章地理解一位亞洲日本小提琴家的成長之路:年幼開始學琴,從小對音樂有研究,有過歐洲留學經歷,最終進入歐洲社會圈。

短文1答案

16. B) His personal history is little known.
17. D) He was a member of the town council.
18. C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.

短文2答案

19. A) Theft.
20. B) Have the right documents.
21. B) Use official transport.

短文1&2 點評

Passage One

16. What does the speaker say about William Shakespeare?
答案:B) His personal history is little known.
【點評】本題考查事實細節。文章中作者先提出“有多少人了解莎士比亞本人”的問題,接著指出各學者經過幾個世紀的研究之后,仍然在不斷探索發現他的個人史。由此可知,莎士比亞的個人史很少有人知道。

17. What do we learn about Shakespeare's father?
答案:D) He was a member of the town council.
【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞的父親受人尊敬,是Stratford-on-Avon鎮議會的一名成員。選項a member of the town council與原文完全對應。

18. Why does the speaker say parts of Shakespeare's life will remain a mystery?
答案:C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.
【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞一部分的生活將永遠不為人所知。因為1666年倫敦的一場大火把很多重要文件燒毀了,而這些本來可能是了解莎士比亞的重要線索。所以答案選擇Possible sources of clues about him were lost in a fire。

Passage Two

19. What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad?
答案:A) Theft.
【點評】本題考查事實細節。原文開篇就提到人們在外出旅游時會遇到很多危險,而其中最為常見的就是盜竊。根據所聽即所得,可選出正確答案。

20. What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad?
答案:B) Have the right documents.
【點評】本題考查事實細節。原文中提到在準備出國旅游時,一定要確保文件正確,避免出現簽證錯誤、過期護照等情況。因此答案應選正確的文件。選項中的documents與文中的paperwork對應。

21. What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination?
答案:B) Use official transport.
【點評】文章最后提到,到達目的地后要選擇乘坐正式的交通工具,不要搭乘陌生人的車。選項use official transport和文中完全一致,所聽即所得可得出答案。

短文3答案

22. C) Sell inexpensive products.
23. A) At a meeting of top British businesspeople.
24. D) Insulted.
25. B) There should be a limit to one's sense of humour.

聽力填空答案

26. prospering
27. decade
28. opposite
29. sustain
30. In simple terms
31. establish
32. reasonably
33. take into account
34. misleading
35. using up

閱讀答案

選詞填空答案

36. A) assets
37. E) excellent
38. L) origin
39. N) up-to-date
40. B) attend
41. G) guidelines
42. C) aware
43. H) involved
44. D) especially
45. O) volunteering

本次選詞填空的話題較為貼近生活,講述的是教師可以以多種方式將社區融入課堂,如借助家長、實地考察活動、學校課題等。10題中,動詞、名詞、形容詞平分秋色,副詞一如既往考察最少。如果考生能夠掌握先劃分選項詞性,再預判題干詞性,進而在相同詞性的單詞間用意思去確定最終答案的方法,其實本題難度并不高。而且這次也出現了不少固定搭配,如be aware of, be involved in等,如果平時有一定的積累,在做題時也如虎添翼,可進一步保證自己的正確率。

匹配答案

46. Steve Jobs called on Stanford graduates to innovate in his commencement address.
O) Mr. Jobs ended…

47. Steve Jobs considered himself lucky to have been fired once by Apple.
N) Mr. Jobs suggested…

48. Steve Jobs once used computers to make movies that were commercial hits.
M) There is no conclusive proof…

49. Many governments have done more than the US government in providing the raw materials for innovation.
D) "We can look at…"

50. Great innovator are good at connecting concepts from various academic fields.
J) "The academics identify five traits that…"

51. Innovation is vital to driving economic progress.
C) "Above all, …"

52. America has a social environment that is particularly favorable to innovation.
E) "Yet what other nations typically lack, …"

53. Innovative ideas often come from diverse experiences.
H) "His path was unique, …"

54. Real-life experience is often more important than formal education for career success.
F) "Workers of every rank are told…"

55. Apple's fortunes suffered from an innovation discount during Job's absence.
L) "Apple, by their calculations, …"

本次長篇閱讀將話題投向了喬布斯,并著重圍繞“創新”二字展開。

從題目設置來看,出現了一兩道題干關鍵詞并不能直接在原文復現的題,如47題題干中的lucky,在原文中的表達為“It turned out that getting fired from Apple was the best thing that could have ever happened to me",需要考生正確理解這句話背后的意思才能解題,這對于四級長篇閱讀來說并不多見,也確實是本次試題難度有所增加的體現。從做題技巧看,建議考生先將有把握的題做對,在有余力的情況下,最后完成這種起到“拉分”作用的難題。

仔細閱讀 1&2 答案

56. C) The decline of the grain yield growth.
57. A) Their self-sufficiency is vital to the stability of world food markets.
58. D) They force more on the increase of animal feed than food grains.
59. D) The world will be able to feed its population without increasing farmland.
60. B) It is based on a doubtful assumption.

61. B) People's changing attitudes towards family.
62. C) Their number is too small to make a difference.
63. A) A long leave will have a negative impact on their career.
64. B) Surprise.
65. D) They will still face the difficult choice between career an children.

翻譯答案

據報道,今年中國快遞服務(courier service)將遞送大約120億件包裹。這將使中國有可能超越美國成為世界上最大的快遞市場。大多數包裹里裝著網上訂購的物品。中國給數百萬在線零售商以極具競爭力的價格銷售商品的機會。僅在11月11日,中國消費者就從國內最大的購物平臺購買了價值90億美元的商品。中國有不少這樣的特殊購物日。因此,快遞業在中國擴展就不足為奇了。

It is reported that China's express courier service will deliver about 12 billion packages this year. China could overtake the United States as the world's largest express market. Most package are for items ordered online. China provides opportunities to millions of online retailers to sell goods at very competitive prices. Only on November 11th, Chinese consumers bought $ 9 billion worth of goods from the nation's largest shopping platform. There are many such special shopping days in China. Therefore, the expansion of express industry is not surprising at all.

點評:
1. 詞匯考查:今年這篇四級考察社會熱點——快遞和網購,相關的熱點詞匯有courier service,delivery,packages,online shopping,express industry等。
2. 數字考察:數字翻譯的考察從2014年12月份開始成為必考重點之一,特別是million和billion這兩個數量級別的考察。
3. 句法考察:被動語態(據報道),最高級(最大的快遞市場、最大的購物平臺),因果關系等(因此)等。

版權所有:英語四級考試網 www.www.702iv.com,轉載請注明來源。

赌钱现金网