<center id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></center>
<center id="9z7oj"></center>

<center id="9z7oj"></center><nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"><meter id="9z7oj"></meter></ruby></nobr><nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"><meter id="9z7oj"></meter></ruby></nobr>
<nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></nobr><center id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></center> <center id="9z7oj"></center>
<nobr id="9z7oj"><ruby id="9z7oj"></ruby></nobr>

2015.06.13 CET4四級真題答案(卷二,滬江)

2015年6月大學英語四級【試卷二】答案匯總

寫作答案

Using Computer Wisely

The comic reflects the image of our modern world in which technology has been an inseparable part of people’s daily life. As is shown, the man in the picture uses a laptop at work and home, for business and entertainment, so obsessed that he even dreams about bending over his laptop.

It is undeniable that this has been a common scene and the overuse of computers has aroused great concern. In my opinion, people should be cautious of the excessive use of computers for the following reasons. In the first place, it will inevitably affect people’s health if they sit before computers and stare at the screens for long hours, which may result in muscle pain and visual impair. Secondly, playing computers alone isolates people from others. Relationships in the real world are maintained through human contact and spending time with each other instead of chitchatting online. In summary, people should cut down their computer use for health and social reasons. Computers are not controllers but tools in our life.

寫作點評

Using Computer Wisely

本題由一幅連環畫 “This Modern Life: Work Home Play Life” 引出話題,探討電腦在現代生活當中扮演的重要角色。很明顯,本題主旨在于評述現代生活中電腦的過度使用這一現象,此話題與生活息息相關。本題難度適中,考生均有話可說,且與2013年曾經出現的互聯網系列考題相類似。

考生要做的首先是仔細審題、確立觀點。按照題干要求,第一段——Start your essay with a brief description of the picture。因此,第一段:總述圖畫反映的問題(The comic reflects the image of our modern world in which technology has been an inseparable part of people’s daily life.) + 具體描述畫面內容(As is shown, the man in the picture uses a laptop at work and home, for business and entertainment, so obsessed that he even dreams about bending over his laptop.) = 引出下一段


第二段——Comment on this kind of modern life。確立觀點(It is undeniable that this has been a common scene and the overuse of computers has aroused great concern. In my opinion, people should be cautious of the excessive use of computers for the following reasons.) + 兩方面原因(In the first place, it will inevitably affect people’s health if they sit before computers and stare at the screens for long hours, which may result in muscle pain and visual impair. Secondly, playing computers alone isolates people from others. Relationships in the real world are maintained through human contact and spending time with each other instead of chitchatting online.)+ 總結觀點、提出建議(In summary, people should cut down their computer use for health and social reasons. Computers are not controllers but tools in our life.)

以上為英語四級作文點評,大家寫完后要注意檢查字數有無達標,不能少于120字也不宜過多,語言簡潔在理、無語法錯誤為佳。希望大家總結經驗,下次考得更高!

聽力答案

短對話【答案】

1. A. The woman should go on playing chess.
2. D. Mary probably knows Sally’s new address.
3. B. His notes are not easy to read.
4. D. The man had better choose another restaurant.
5. C. He has been looking forward to spring.
6. B. The man appreciates the woman’s help.
7. B. Go to work on foot.
8. A. Temporary closing has disturbed the airport’s operation.

短對話【點評】

【總評】:8 個短對話總體來說比以往四級聽力要難,推理判斷題居多,而且今年的聽力原文中更傾向于接近真實生活,出現了口語中的省略現象。

1. 主要考查的是推理判斷的能力。
本題的關鍵在于聽懂反問句和反問的語調。男士說:“Is that any reason to quit? 這能是你放棄的理由嗎?”反問語氣表肯定!換句話說,男士的建議是你應該好好繼續下棋。

2. 主要考查抓聽細節的能力。
本題的關鍵在于聽到細節“Mary should know it. ”男士說自己手邊有一堆Sally的信件需要寄給她,所以需要知道她的地址。女士說自己很久沒跟Sally聯系了,但是結尾說了一句:“Mary應該知道地址。”

3. 主要考查的是推理判斷的能力。
這道題同樣是一個反義疑問句,表達肯定意思。關鍵聽到男士的那句:“You’ve never see my handwriting, have you?”“你從沒看過我的筆跡吧?”話外音可以推理出來就是:我的筆跡很難認,你肯定看不出來我寫的是什么筆記。

4. 主要考查的是推理能力。
男士說我今晚要帶女朋友去新開的漂亮飯店過生日。女士說我上周去過,太讓我失望了。言外之意就是建議男士不要去這家飯館了。

5. 主要考查的是抓聽細節和推理判斷的能力。
本題首先聽到女士開頭說的:“冬天終于結束了。”和男士結尾說:“我等了好幾個月了啊。”顯然是男士非常期待冬天快點結束,春天快點到來。

6. 主要考查的是抓聽細節能力。
關鍵聽到男士說的那句:Many thanks for letting me use them. 太感謝你讓我看他們了。thank和選項中的appreciate為同義詞。

7. 主要考查的是抓聽細節能力。
本題是典型的動作判斷題。通過選項全是動詞短語就可判斷應該抓聽動詞。而本題最關鍵的是細節:I decided to walk to work.和選項中的Go on foot. 為同義表達。

8. 主要考查的是抓聽細節的能力
本題關鍵是聽到男士的話:男士說今早機場關閉了一段時間了,而且仍然沒恢復正常。其中的closed for a while和選項中的Temporary closing同義。

長對話一
9. C. It has a chemical processing plant.
10. D. He’s a salesman.
11. C. Mr. Grand’s personal assistance.
12. B. Provide details of their products and services.

長對話二
13. A. She listened to recordings of many European orchestras.
14. D. She began taking violin lessons as a small child.
15. A. It was the chance of a lifetime.

長對話 點評

【總評】
今年的長對話沿襲了近年來四級聽力的風格,一篇是工作相關類;一篇是正式訪談類。

長對話一:
主要講了一位化學產品公司的推銷員想要向其他公司推薦自家公司產品的過程。 對話開頭男士先表明自己的身份和想要推薦產品的意圖,但遇到的問題是男士需要找的Mr. Grand非常忙,沒空處理這件事。女士作為Mr. Grand的助理開始處理,問題的最終解決是要求男士提供自己家產品的詳細介紹郵寄過來。

這是典型四級聽力工作類長對話的模式:先工作方面的介紹,然后談到工作中遇到的問題,最后是問題的解決。分別設置了這3個考點。相對而言,工作類考題比較難的地方在于部分詞匯會造成干擾:例如,公司名Liquid Control Products,chemical processing, personal assistance, reference等,但除了personal assistance直接與考點相關外,其他單詞沒聽懂考生也應完全不糾結。而personal assistance在選項中為所聽即所得。

因此,總體而言,這篇長對話與往年難度持平。

長對話二:
本篇長對話作為正式訪談類的聽力,一開始采訪人從女士是否想過會在西方社會圈生活和工作作為切入點進行了一個熱身;緊接著,女士回答自己一直對歐洲的音樂有所關注,采訪人就順著這個點提到女士目前作為專業小提琴演奏家職業相關的情況,從而提到女士最早來到歐洲的原因是獲得巴黎獎學金留學的機會。

長對話二非常簡單,基本上沒有生詞,結合日常生活經驗也可以比較順理成章地理解一位亞洲日本小提琴家的成長之路:年幼開始學琴,從小對音樂有研究,有過歐洲留學經歷,最終進入歐洲社會圈。

短文1答案

16. B) His personal history is little known.
17. D) He was a member of the town council.
18. C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.

短文2答案

19. A) Theft.
20. B) Have the right documents.
21. B) Use official transport.

短文1&2 點評

Passage One

16. What does the speaker say about William Shakespeare?
答案:B) His personal history is little known.
【點評】本題考查事實細節。文章中作者先提出“有多少人了解莎士比亞本人”的問題,接著指出各學者經過幾個世紀的研究之后,仍然在不斷探索發現他的個人史。由此可知,莎士比亞的個人史很少有人知道。

17. What do we learn about Shakespeare's father?
答案:D) He was a member of the town council.
【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞的父親受人尊敬,是Stratford-on-Avon鎮議會的一名成員。選項a member of the town council與原文完全對應。

18. Why does the speaker say parts of Shakespeare's life will remain a mystery?
答案:C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.
【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞一部分的生活將永遠不為人所知。因為1666年倫敦的一場大火把很多重要文件燒毀了,而這些本來可能是了解莎士比亞的重要線索。所以答案選擇Possible sources of clues about him were lost in a fire。

Passage Two

19. What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad?
答案:A) Theft.
【點評】本題考查事實細節。原文開篇就提到人們在外出旅游時會遇到很多危險,而其中最為常見的就是盜竊。根據所聽即所得,可選出正確答案。

20. What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad?
答案:B) Have the right documents.
【點評】本題考查事實細節。原文中提到在準備出國旅游時,一定要確保文件正確,避免出現簽證錯誤、過期護照等情況。因此答案應選正確的文件。選項中的documents與文中的paperwork對應。

21. What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination?
答案:B) Use official transport.
【點評】文章最后提到,到達目的地后要選擇乘坐正式的交通工具,不要搭乘陌生人的車。選項use official transport和文中完全一致,所聽即所得可得出答案。

短文3答案

22. C) Sell inexpensive products.
23. A) At a meeting of top British businesspeople.
24. D) Insulted.
25. B) There should be a limit to one's sense of humour.

聽力填空答案

26. prospering
27. decade
28. opposite
29. sustain
30. In simple terms
31. establish
32. reasonably
33. take into account
34. misleading
35. using up

閱讀答案

選詞填空答案

36. A) announcing
37. K) entitled
38. G) critically
39. L) potential
40. D) commitment
41. H) develop
42. J) enhance
43. O) retain
44. E) component
45. C) challenges

閱讀匹配答案

46. K
47. A
48. G
49. I
50. B
51. D
52. E
53. H
54. F
55. J

46. Some people propose laws be made to stop McDonald's from attaching toys to its food specials for children.
47. Fast-food firms may not be able to cope with pressures from food regulation in the near future.
48. Burger King will start to sell Seattle's Best coffee to increase sales.
49. Some fast-food firms provide healthy food to give the impression they are helping to tackle the obesity problem.
50. During the recession, many customers turned to fast food to save money.
51. Many people eat out less often to save money in times of recession.
52. During the recession, Burger King's promotional strategy of offering low-priced items often proved ineffective.
53. Fast-food restaurants can make a lot of money by selling breakfast.
54. Many fast-food companies now expect to increase their revenue by introducing higher-priced items.
55. A newly-passed law asks big fast-food chains to specify the calorie count of what they serve on the menu.

仔細閱讀答案

Passage One
56. B) It will protect them from sunburn.
57. A) It is ineffective in preventing melanomas.
58. D) Daily application of sunscreen helps reduce the incidence of melanomas.
59. A) It misleads people to rely on sunscreen for protection.
60. A) Using both covering up and sunscreen.

Passage Two
61. B) Well-educated people tend to work longer.
62. B) A rapid technological advance.
63. A) Economic growth will slow down.
64. C) Even wealthy people must work longer to live comfortably in retirement.
65. D) Skills are highly valued regardless of age.

翻譯答案

中國是世界上最古老的文明之一。構成現代世界基礎的許多元素起源于中國。中國現在擁有世界上發展最快的經濟,并正經歷著一次新的工業革命。中國還啟動了雄心勃勃的太空探索計劃,其中包括到2020年建成的一個太空站。目前,中國是世界最大的出口國之一,并正在吸引大量外國投資。同時,它也在海外投資數十億美元。2011年,中國超越日本成為世界第二大經濟體。

China is one of the oldest civilizations in the world. Many elements that make up the foundation of the modern world originated in China. China now is the world's fastest growing economy, and is experiencing a new industrial revolution. China has also launched an ambitious space exploration program which includes a space station in 2020. At present, China is the world's largest exporter, and is attracting a lot of foreign investment. At the same time, it is also investing billions of dollars abroad. In 2011, China overtook Japan to become the world's second largest economy.

版權所有:英語四級考試網 www.www.702iv.com,轉載請注明來源。

赌钱现金网